И до тук добре ....изчистих си фаровете но вече не са ми регулирани . Някой да знае схем по която се регулират.(едно време на ЛАДИТЕ в книжката имаше такива схеми)
Известие
Collapse
No announcement yet.
Почистване на фаровете при Алфа Ромео 155
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
колеги направих две тъпи мизерии и странно защо стана така,първата-реших да си почистя и аз фаровете взех чист памучен парцал и малко вода и почнах да чистя рефлектора,като махнах парцала какво да видя,огледалното покритие падна на доста важно място лелелелелелеелеле направо изперках,и втората мизерия която осъществих-викам си:Я като фаровете са разглобени да взема да сложа сини габаритни крушки.ОК.Много яко светнаха и какво да видя като пускам фаровете и на чек панела двата най-крайни диода светват не мога да Ви ги покажа защото не съм ги снимал,но който знае ще се сети,Моля Ви помогнете че направо изперках наистина здравата,БЛАГОДАРЯ предварително[/img]Kappa SW
Bravo GT
Mondeo RS
Comment
-
Първоначално публикувано от Ivo Mitkowsky...пускам фаровете и на чек панела двата най-крайни диода светват...
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95
Comment
-
Разгледай този линк. Там могат да ти направят покритие на рефлекторите. Цената е около 15 лв. на рефлектор. Може да им ги пратиш с куриер.
http://www.ideabg.com/clients/ewert/proizvod.phpAR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
sigpic
Comment
-
Имаш проблем със закрепването на самите рефлектори - счупени щипки или нещо подобно. Сигурен ли си, че колата ти преди не е имала челен удар ?
Аз сменях цял фар заради едно счупено стъкло, и фара който слагах, също така играеше през дупките. Оказа се, че е от удряна кола, и има счупени елементи по застопоряването на рефлектора.
P.S. Не исках да прозвуча грубо, колега - просто аз на такава причина съм се натъквал. Трябва да си разглобиш фара и да огледаш внимателно всичко - може пък самия рефлектор да се е измъкнал от държачите...
Comment
-
zdr
Малко спам.
На халогените пак ли са H1?sigpic 155 2.5 TD VM31B 07.03.1997
http://www.youtube.com/watch?v=r7_l0...6CE27&index=21
!!! http://vbox7.com/play:8b1da481&al=1&vid=1084993 !!!
Comment
-
А някой нещо да каже за регулиращите механизми? На десния фар е заял този за вертикална корекция и ще се разглабя явно, ма да съм подготвен, ако има някаква специфика...?
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95
Comment
-
Първоначално публикувано от bassА някой нещо да каже за регулиращите механизми? На десния фар е заял този за вертикална корекция и ще се разглабя явно, ма да съм подготвен, ако има някаква специфика...?
Този за вертикалното носачване го има на снимка на P1030459.jpg на първата страница в темата.
За хоризонталното регулиране е ето този:Alfa Romeo 155 1.8TS
Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet
Comment
-
Първоначално публикувано от TSКолеги искам да попитам нещо? Проблема при мен е,че когато мина през някоя дупка от вибрацията рефлекторите играят? Някои до сега имал ли е този проблем?Интересното е че левия фар не е така - там си стои стегнато тая ламаринка на която се слага крушката...
Тя по принцип тая ламаринка си има две огънати местенца и с тях се хваща за рефлектора.
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
-
Първоначално публикувано от bassА някой нещо да каже за регулиращите механизми? На десния фар е заял този за вертикална корекция и ще се разглабя явно, ма да съм подготвен, ако има някаква специфика...?
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
-
Първоначално публикувано от Furious 155Първоначално публикувано от bassА някой нещо да каже за регулиращите механизми? На десния фар е заял този за вертикална корекция и ще се разглабя явно, ма да съм подготвен, ако има някаква специфика...?
дано това да ти помогне малко от малко и да не търсиш кои знае какви неща пък и ти каза че може да е от захващането на крушката... хех дано....
Comment
-
Ние вчера го направихме това упражнение,не е сложно,но си е играчка.Рефректора и лупата само ги забърсах от прахта,смених габарита,сложих Ксенон и измих от вън и отвътре стъклата на фара.Сега само трябва да се направи един хубав реглаж на фара и всичко ще е ок.Които слага Ксенони трябва да има впредвид,че отзад на фара има капак,които или трябва да се махне или да се пробие дупка за кабелите .ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша
Renault Megane II Grand Tour-2004г
Comment
Comment